BALYA PRES MAKİNASI


BALYA PRES MAKİNASI

  Pres işlemi denince akla gelen ilk şey ‘sıkıştırmak’ olmaktadır. Sıkıştırmak ise maddenin hacmini belirlenen düzeyde azaltılmasıdır. Hacmi azalan madde ise daha az yer kaplayacağı için bizlere yer faydası sağlayacaktır. Yer faydası bakımından düşünüldüğünde atık maddelerin Dünya’da daha az yer kaplaması ise herkesin hem fikir olduğu bir konudur. Günümüzde atık maddelerin yok edilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle geri dönüşüm tesisleri kurulmaya başlanmıştır. Geri dönüşecek olan atıkların gruplandırılması ve az yer kaplaması atık tesislerin verimliliği açısından çok önemlidir. Daha az yer kaplayan atıklar sayesinde tesis daha fazla materyalin geri dönüşümünü sağlayabilir. Bunun devamı olarak da gezegenimizin daha etkili temizlenmesi sağlanır. Atık tesislerinde kullanılmak üzere üretilen balya pres makinaları sayesinde geri dönüşüm işlemleri epeyce kolaylaşmıştır.

Pres Yapılan Materyaller Nelerdir?

  Balya pres makinaları katı bütün materyallerin sıkıştırılması için kullanılabilir. Özellikle kâğıt, karton, peçete gibi atıklar en çok preslenen atıklardandır. Bunun yanında plastik şişeler, plastik mutfak ürünleri, plastik araç gereçlerin hepsi presleme koşullarına uygundur. Her türlü tekstil malzemesi, ipler, yün, keten, elyaf vb. yumuşak katılar da presleme işlemine tabidir. Balya pres makinalarına konulan ürünlerin tamamı küpler şeklinde sıkıştırılıp çelik veya plastik iplerle bağlanır. Bu sayede hem preslenen materyallerin şekli kalıcı olur.

Presleme İşleminin Yararları

  Presleme işleminin en önemli fonksiyonu yer tasarrufudur. Preslenen atıklar depolarda ve preslenme alanlarında daha az yer kaplar. Bunun yanında küpler şeklinde olması kolay istiflenmesini sağlar. Yine küp şeklindeki bir kaba kolaylıkla yerleştirilebilir. Örneğin; presleme işlemi yapılan atıklar tesise taşınırken hem pres yapıldığı için hem de küp şeklinde olduğu için taşıma aracına yerleştirilmesi daha kolay olacaktır. Yine işletme her bir taşıma aracında daha fazla miktarda atık taşıyacağından para tasarrufu bile sağlayacaktır.  Bunun yanında son yıllarda balya pres makinaları tarafından preslenmiş atıklara talep daha fazla olmaya başlamıştır. Çünkü bu sayede yer ve para tasarrufu, presleme işlemi yapan tesisler ve geri dönüşüm işlemi yapan tesisler için karşılıklı olmaya başlamıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALYA PRES MAKİNALARI